VELKOMMEN TIL PUSTEROMMET

Aktiv mot krefts mål er å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen. Derfor etablerer vi Pusterom på norske kreftsykehus. Pusterommet er et treningssenter hvor kreftpasienter kan trene før, under og etter kreftbehandling. 

Treningssentrene kaller vi for Pusterom, fordi brukerne her både kan øke pulsen og pusten, men også for å kunne tilby et pusterom fra en vanskelig hverdag. På Pusterommene får kreftpasientene kyndig treningsveiledning av fagpersoner. Det er også en møteplass og sosial arena for pasienter i samme situasjon. Under finner du en oversikt over alle landets Pusterom. Klikk på knappen for å se timeplan og nyheter fra Pusterommet nær deg. 

Hvordan kommer du i gang med treningen på Pusterommet?
– Snakk med din lege og få en henvisning

– Kontakt ditt nærmeste Pusterom og sett opp en førstegangssamtale
– Sjekk ut timeplanen til ditt Pusterom og bli med på gruppetimer, egentrening eller LIVE trening

Lykke til!

Du kan lese mer om Pusterommene nederst på siden. 

FINN DITT PUSTEROM

FINN DITT PUSTEROM

Trening ved Pusterommet St. Olavs hospital, Trondheim. Foto: Ole Martin Wold.

Hva er et Pusterom?
Aktiv mot krefts mål er å få persontilpasset trening inn som en del av kreftbehandlingen. Derfor etablerer vi treningssentere for kreftpasienter på norske sykehus. Treningssentrene kaller vi for Pusterom, fordi brukerne her både kan øke pulsen og pusten, men også for å kunne tilby et pusterom fra en vanskelig hverdag. På Pusterommene får kreftpasientene kyndig treningsveiledning av fagpersoner, i et sosialt og trivelig miljø, før, under og etter behandling. Det er også en møteplass og sosial arena for pasienter i samme situasjon.

Pusterommene etableres av stiftelsen Aktiv mot kreft. Aktiv mot kreft gir også sykehuset midler til drift de første tre årene, mot en garanti for at sykehuset viderefører driften fra år 4.

Siden 2008 er det etablert 21 Pusterom rundt omkring i Norge. 20 er lokalisert inne på sykehusene. I tillegg ble det i 2015 etablert et utendørs Pusterom i Gaustadskogen ved Rikshospitalet. I juni 2017 ble “Pusterommet på sjøen” lansert i samarbeid med KNS i forbindelse med Færderseilasen 2017. Dette er en konkurranseseilbåt som brukere av Pusterommene og deres familie og venner kan leie seiltid på sammen med mannskap fra KNS.

Hvem jobber på Pusterommene?
De aller fleste ansatte på Pusterommene kommer fra en fysioterapi eller idrettspedagogisk bakgrunn. Alle som jobber på Pusterommene har også spesialkompetanse fra Idrettshøgskolen innen feltet Trening og kreft.

Hva er Team Pusterommet?
Aktiv mot kreft er veldedig samarbeidspartner til ulike idrettsarrangement over hele landet. Som bruker av Pusterommet tilbyr vi gratis startplass til alle arrangementer vi samarbeider med. Hvis du ønsker å være en del av Team Pusterommet, send en mail til thilda@aktivmotkreft.no

Hva er en AKTIVinstruktør?
AKTIVinstruktørene har spesialkompetanse i å trene mennesker som har vært igjennom kreftbehandling. Målet er at AKTIVinstruktører skal være tilgjengelige over hele landet, så flest mulig kreftpasienter får et godt tilbud for å fortsette med fysisk trening når de er ferdigbehandlet og ferdig på Pusterommet.
Her kan du finne en fylkesvis oversikt over hvor utdannede AKTIVinstruktører befinner seg.

 

Ønkser du å holde deg oppdatert på tilbud og nyheter fra Pusterommene? Meld deg på Pusterommet sitt eget nyhetsbrev her.

 Følg oss på sosiale medier:

LAST NED NEXT-APPEN OG KOM I GANG MED TRENINGEN.

NEXT er et guidet treningsprogram utviklet av Astellas – for deg som har prostatakreft og som ønsker økt velvære.

 

 

 

STØTT OSS IDAG

Hjelp oss å få persontilpasset trening inn som en del av kreftbehandlingen. Ønsker du støtte oss med et annet beløp? Ta kontakt med karin@aktivmotkreft.no

 

 

100,- 200,- 300,- 500,-

Støtt oss pr mnd.