Vi hedrer Grete Waitz – 10 år etter

Den 19. april var det 10 år siden Grete Waitz gikk bort. Sammen med Oslo maraton sendte vi digitalsending fra Bislett stadion for å hedre Grete og alt hun gjorde for likestilling, idrett og fysisk aktivitet for kreftpasienter.

Grete Waitz var en pionér innenfor kvinnelig langdistanseløping og en av Norges fremste idrettsutøvere gjennom tidene. Grete bidro sterkt til at kvinner stadig fikk løpe lengre distanser.
Gjennom sine ni seire i USAs mest prestisjefulle maraton ble Grete Waitz et forbilde for kvinnelige løpere verden rundt og var en viktig rollemodell for bevisstgjøring av kvinner og likestilling innen idrett.

I forbindelse med arrangementet holdt vi en auksjon. Objektet var en replika av Grete Waitz statuen utenfor Bislett stadion. Statuen er laget av billedhuggeren Nils Aas som også er kjent for Haakon VII statuen på 7. juni plassen. Han har også designet 10 – og 20 – kroner myntene. Replikaen av Grete er 33cm høy og det er kun laget 150 stykker av den.

Objektet fikk til slutt et generøst bud på 65 000 kroner fra Royal-stiftelsen. Dette beløpet vil gå til etablering av nye Pusterom på kreftsykehus i Norge.

 

Vi ønsker å takke alle våre flotte gjester som ble med oss på hedringen av maratondronningen og alle som sendte inn videobidrag i forbindelse med arrangementet. Vi ønsker også å rette en stor takk til vår flotte samarbeidspartner Oslo Maraton.

 

Gikk du glipp av livesendingen?
Frykt ikke, du kan se hele sendingen her.