I anledning Verdens kreftdag 2021 oppfordrer Aktiv mot kreft alle til å være i aktivitet!

I dag 4. februar er det Verdens kreftdag, og den markeres hvert år for å styrke den globale kampen mot kreft.  Aktiv mot kreft har som mål å få trening inn som en del av kreftbehandlingen, og har etablert Pusterom på 16 sykehus i Norge hvor kreftpasienter får tilpasset trening før, under og etter behandling.

På Verdens kreftdag i fjor var Statsminister Erna Solberg med oss og trente på Pusterommet på Ahus. I dag er dessverre de fleste Pusterommene stengt eller har veldig begrenset aktivitet på grunn av Covid-19. Med Pusterommet Live har vi likevel klart å lage et meget godt tilbud på digital trening for kreftpasienter i hele landet. I dag er det 5 økter pr. uke (mandag – fredag) med digitale treningsøkter. I løpet av februar blir det ny timeplan der vi tilbyr flere økter daglig fra 4 av Pusterommene: Oslo Universitetssykehus, Gjøvik, Ålesund og St. Olav.

Verdens kreftdag er en viktig dag som vi ønsker å markere. I 2021 blir markeringen litt annerledes grunnet Covid-19. Vi har laget en film for å hylle alle de flinke ansatte på Pusterommene, og for å informere om at vi har et meget godt digitalt treningstilbud til kreftpasienter landet rundt. Ta en titt på vårt bidrag til Verdens kreftdag 2021 under –  vi håper den inspirerer alle til å ta seg en treningsøkt i dag!

PUSTEROMMET LIVE FINNER DU HER