USAs gulljenter besøkte Pusterommet på selveste kvinnedagen 8 mars. Da tok USAs kvinnelandslag i langrenn turen innom Pusterommet på Radiumhospitalet. Dette har blitt en årlig tradisjon i forbindelse med at det arrangeres World Cup i langrenn i Holmenkollen. Det er tredje år på rad de kommer til treningsøkt på Pusterommet – i år også med rykende ferske OL-gullmedaljer! Det ble derfor mulig for de fremmøtte å holde en ekte OL-gullmedalje, og medaljene var overraskende tunge, i følge de som fikk holde dem. Det ble med andre ord skikkelig OL-stemning på Pusterommet denne ettermiddagen.

 

Treningsøkt med OL vinner

Kikkan Randall ledet an i en supermorsom “OL-økt”, hvor både lattermuskler og vanlige muskler fikk kjørt seg. Det er imponerende å se så flotte utøvere engasjere seg så ærlig og helhjertet. Dette engasjementet og samarbeidet skal vi bruke videre i arbeidet med å forske videre på trening og kreft og etablere nye Pusterom – både i Norge og USA!

 

Forskning innen trening også omtalt

TV 2 var også til stede denne ettermiddagen, og forsker Tormod Skogstad Nilsen ble blant annet intervjuet om betydningen av fysisk aktivitet for kreftpasienter og om spennende forskningsprosjekter rundt dette emnet. Forskning på effekten av fysisk aktivitet på kreft er fortsatt et forholdsvis nytt fagfelt. Vi i Aktiv mot kreft er stolte av å være med på å støtte spennende forskningsprosjekter som vil gi oss verdifull kunnskap om emnet i årene som kommer.

 

Vi ønsker de amerikanske skijentene lykke til på søndagens 30 km i Kollen og gleder oss til neste besøk.