AKTIV MOT KREFT AMBASSADØRER

Yngvar Andersen

Yngvar er blant annet kjent fra helse- og livsstilsprogrammet Puls på NRK, og jobber i dag som foredragsholder om trening og sunn livsstil, i tillegg til å drive personlig trening og trening i bedrift. Han er en glimrende treningsmotivator og har som målsetning å få folk til å tro på det ”glade treningsbudskapet”.

Yngvar sier selv: «Eg er stolt av å vere ambassadør for ei så viktig sak. Å bidra til å gjere livet bedre for andre menneske, er viktig for meg. Eg gir difor gladeleg litt av mi tid for Aktiv mot kreft.» Yngvar har stilt opp for Aktiv mot kreft på mer enn 120 ulike arrangementer, det er vi veldig takknemlige for!

Tom Stiansen

Tom Stiansen er en norsk tidligere alpinist og verdensmester i slalåm som representerte Asker Skiklubb. Stiansen vant gull i slalåm under VM 1997 i italienske Sestriere foran Sébastien Amiez og storfavoritten Alberto Tomba. Stiansen har en verdenscupseier i slalom fra 1996 og 3 NM-gull i alpint. Etter at Tom Stiansen la opp som alpinist har han jobbet som programleder for 71° nord på TVNorge siden 2006.

Tom er glad i fysisk aktivitet og det å være i bevegelse. Han trener fortsatt mye, men nå med fokus på helsegevinst og ikke lenger på topplasseringer. Hans tre favoritthobbyer er alpint, windsurfing og golf og han trimmer for å kunne holde på med disse aktivitetene livet ut.

Ole Petter Hjelle

Ole Petter Hjelle er lege, hjerneforsker, bestselgende forfatter og profesjonell foredragsholder. Han har bakgrunn som toppidrettsutøver med NM-gull i maraton. Ole Petter har vunnet flere priser for sin formidling, og er brennende opptatt av helse og aktivitet.

Ole Petter er kjent som «treningslegen» etter at han startet en egen treningsgruppe for pasientene på legekontoret sitt i Åsgårdstrand. Han engasjerer og inspirerer publikum og sine lesere, og gir dem kunnskap og tips de kan bruke i egne liv. Boken hans «Sterk hjerne med aktiv kropp» er blitt en stor suksess.

 

Bente Skari

Dominerte internasjonal kvinnelangrenn i årene 1999- 2003. Hun vant gull på 10 km klassisk i O L i Salt Lake City i 2002. Hun har 5 OL medaljer og 5 individuelle VM-gull. Hun har 42 enkeltseire i verdenscupen og 4 totalseire. I 2001 ble hun tildelt Holmenkollmedaljen. La opp i 2003.

Ingvill Måkestad Bovim

Ingvill Måkestad Bovim er en norsk friidrettsutøver, og innehaver av norsk rekord på 800 meter.

Hun fikk en sterk tredjeplass i Mesternes Mester 2020.

Marit Breivik

Marit Breivik er tidligere håndballspiller og trener for Norges kvinnelandslag i håndball. Hun spilte i alt 140 landskamper som aktiv. I 1994 overtok hun som landslagstrener. Hun ble kåret til «Årets trener» under Idrettsgallaen 2004, 2007 og 2009. Det kongelige hoff kunngjorde 16. mars 2009 at kongen har utnevnt Breivik til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden «for hennes innsats som rollemodell i norsk idrett».

Marit sier selv: «Dagens helse-Norge gjør mye godt arbeid innenfor dette fagfeltet, men mangler store ressurser på å optimalisere behandlingstilbudet for mange medmennesker, derfor støtter jeg opp om Aktiv mot kreft.» Marit jobber i dag som assisterende toppidrettssjef og sommeridrettssjef i Norges Idrettsforbund.

Nils-Ingar Aadne

Nils-Ingar er en kjent standupkomiker. Han ble komiker på heltid i 2006 og har siden hatt en rekke Stand-Up show og TV-oppdrag. Tildelt Komiprisen i 2011. Var gjennom høsten 2015 og vinteren 2016 aktuell med showet ”EGO”.
Han er også en av Aktiv mot kreft sine aller sprekeste ambassadører! 

Karoline Dyhre Breivang

En av Norges beste og mestvinnende håndballspillere. Karoline ble olympisk mester i 2008 og 2012, verdensmester i 2011 og europamester i 2004, 2006, 2008, 2010 og 2014. Hun tok også VM-sølv i 2007, VM-bronse 2009 og EM-sølv i 2012. I perioden 2000-14 spilte hun 305 offisielle seniorlandskamper og scoret 475 mål. Ingen andre norske håndballspillere har spilt så mange landskamper. Karoline spilte fra 2005 for Larvik HK og vant mesterligaen i 2011 og den europeiske cupvinnercupen i 2008. Hun har også vunnet 11 seriemesterskap og 10 NM med Larvik.
 
Hun var også en populær deltager i Mesternes Mester 2019, og endte tilslutt på en sterk 2.plass. 

Jarl Magnus Riiber

Norsk kombinertløper, født i 1997, representerer Idrettslaget Heming. I VM i Seefeldt 2019 ble han første norske individuelle verdensmester i kombinert siden 2001. Her tok han også sølv på lagsprinten. Vinner av World Cup 2018/19, med foreløpig 11 WC-seire.

 

Abid Raja

Advokat, stortingspolitiker for Venstre og ivrig samfunnsdebattant. I 2010 fikk han tildelt Fritt Ords pris for sitt arbeid. 24. januar 2020 ble han Kultur- og likestillingsminister i Erna Solbergs regjering. Abid er ivrig mosjonist innen sykkel, ski og løping.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er langrennsløper fra Oslo og representerer Idrettslaget Heming. Hun har tre VM-gull for Norge – to i stafett og ett individuelt i sprint i 2007. Hun tok OL-gull i 4 x 5 km stafett sammen med Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen i Vinter-OL 2018 i Pyeongchang.

I 2015 ble hun tildelt Egebergs Ærespris for sine prestasjoner i langrenn og friidrett.

Kasper Stadaas

Kasper Stadaas er langrennsløper på det norske rekruttlandslaget, og født i 1994. Han representerer Oslo-klubben Heming.
Han har flere topplasseringer i World Cup og NM, med 5.plass i Drammen og 7. plass på Lillehammer som beste til nå.

Ulrikke Eikeri

Ulrikke er Norges beste kvinnelige tennisspiller og representerer Nordstrand tennisklubb.

Verdensranking beste notering:
Junior: 16 single
Damer: 206 single. 118 double.

Beste resultater: Totalt 36 internasjonale profesjonelle titler.

 

Filip Fjeld Andersen

Filip Fjeld Andersen er født i 1999 og representerer Geilo IL. Han er skiskytter på u23-landslaget og har tidligere vært på juniorlandslaget i langrenn. Han har totalt 11 medaljer i junior NM skiskyting, derav syv gull, og to medaljer fra jr. VM i skiskyting fra 2018.

Filip sier selv at «Målet er å bli best og kunne glede andre, samt gi noe tilbake med det jeg gjør». 

 

Malene Helgø

Malene er en fulltidssatsende tennisspiller fra Oslo. Hun ble tidenes yngste norgesmester og kongepokalvinner i 2015, bare 15 år gammel. Året etter skrev hun norsk tennishistorie igjen da hun ble europamester i doble u18. Malene var ranket så høyt som 29 i verden for juniorer og har foreløpig en høyesterangering som nr. 576 i verden for seniorer. Nå har hun totalt 9 internasjonale profesjonelle titler, 3 i single og 6 i double, og 3 kongepokaler.

Stian Grastveit

Stian Grastveit, født i 1995 i Egersund. Langrennsløper for IL Heming og foredragsholder. Han holder foredrag om både psykisk helse og homofili i norsk toppidrett. Sto frem offentlig som homofil sommeren 2018 for å bryte ned tabuet rundt homofile idrettsutøvere. Stian er en engasjert type som brenner for at idretten skal være et sted for alle typer mennesker. Ble ambassadør for Aktiv mot kreft etter å ha opplevd sykdommen i nær familie.