I starten av november reiste vi til New York for årets TCS New York City Maraton 2018. Til sammen 35 løpere fra den norske og amerikanske stiftelsen løp for Aktiv mot kreft i år, og det ble en uforglemmelig tur, både for løpere og ledsagere. Under følger en kort oppsummering av turen vi hadde til New York.

Torsdag 1. november 
Store deler av gruppen fløy over til New York på formiddagen norsk tid. Etter mange timer på reise og i kø for passkontroll, kunne vi omsider gå ut av minibussen og inn på Crowne Plaza Hotel, midt på Times Square. Resten av dagen ble benyttet til spising og avslapping. Utsikten fra 43. etg var upåklagelig.

Fredag 2. november

En innholdsrik fredag for Aktiv mot krefts reisefølge. Dagen startet med løpetur i Central Park kl 07:00 etterfulgt av Expo-besøk for startnummerhenting. Ettermiddagen ble blant annet tilbragt ved laben til Dr. Lee Jones og hans team ved Memorial Sloan Kettering Cancer Centre, hvor vi fikk et innblikk i deres arbeidshverdag og Exercise Oncology. Vi fikk demonstrert VO2 maks test og fikk et foredrag om fagfeltet og målene for forskningen de neste årene. Forskerteamet har nå blant annet 50 tredemøller på hengere som kjøres rundt til forskningsdeltakere over hele delstaten. Et virkelig imponerende og viktig arbeid for å kartlegge hvilken type trening som kan passe for ulike krefttyper og undergrupper.


Lørdag 3. november

Dagen før dagen kunne løpere og ledsagere benytte slik de selv ønsket. Noen av oss tok turen til Soho hvor adidas i anledning NYC Maraton 2018 hadde satt opp en råkul pop-up store. Lørdag ettermiddag hadde den amerikanske delen av stiftelsen, AKTIV Against Cancer, et event for inviterte gjester i denne butikken. Jack Waitz fortalte historier fra Grete Waitz fantastiske karrière, og om hvordan hun for 40 år siden løp sin første maraton i New York. Grete vant løpet og dette ble starten på 9 seire de neste 12 årene.

Helle Aansen, daglig leder i Aktiv mot kreft og styreleder i AKTIV Agaisnt Cancer, fortalte historien om hvordan Aktiv mot kreft ble etablert i 2007 og om stiftelsens mål for framtiden. Dr. Lee Jones gav tilhørerne et spennende innblikk i Exercise Oncology.

Takk til adidas for støtten vi får gjennom vårt samarbeid og for å spre budskapet om viktigheten av trening.

 

Søndag 4. november
Søndag var det klart for TCS New York City Maraton. Avreise med buss kl 06:00 fra hotellet. Vi ankom et stort område på Staten Island, med ulike soner hvor deltakerne kunne oppholde seg. Det hele var en oppvisning i logistikk og tydelig info.

Selve løpet var en fantastisk opplevelse! 42.195m med yrende folkeliv og konserter langs løypa. Det er som Holmenkollsøndagen multiplisert med tusen, som bærer løperne gjennom fem bydeler, alle med sin særegne måte å heie på😊

Tusen takk til alle dere 35 som løp for Aktiv mot kreft/ AKTIV Against Cancer!

 

Mandag 5. november. 

Med støle bein tok noen av oss turen til Central Park og besøkte målområdet. Nesten alt var ryddet gjennom natten, og det var kun tribunene som kunne vitne om gårsdagens løp. Utenfor Expo-teltet i Central Park var det 600 meter kø….Vi valgte å traske videre..

Slitne men fornøyde satt vi oss på flyet tilbake til Oslo mandag ettermiddag. Vi hadde gjennomført verdens kuleste maraton og fått et minne for livet.