Paris – Moskva: en historisk løpetur. I 1832 løp nordmannen Mensen Ernst hele veien fra Paris til Moskva. En fantastisk prestasjon av det som mange regner som tidenes første norske profesjonelle idrettsutøver. 3. august i år la to karer ut på en helt spesiell løpetur for hylle hans prestasjoner. Forfatter Geir Stian Ulstein og lege Øyvind Torp, løper 7 maratondistanser på 14 dager i hans fotspor.

Følg dem på Facebook

Underveis kan du følge duoen via deres facebookside, med reisebrev fra de ulike etappene.

Ekstra gledelig for oss er at de ønsker å sette fokus på betydningen av trening og kreftbehandling og vi er veldig stolte av at de løper i Aktiv mot krefts trøyer underveis. Du kan støtte deres innsamling via deres facebookside.

Det vil også utgis en bok basert på den historiske løpeturen.

Tekst hentet fra deres facebookside om hva som er målet med Paris – Moskva:

For det første å løfte frem vår landsmanns utrolige prestasjon på 1800-tallet (uten støtteapparat og fancy utstyr, med mange farer og tøffe utfordringer underveis). 
Dernest ønsker vi å sette fokus på hvor viktig fysisk aktivitet er for god helse generelt og for kreftpasienter spesielt. 
Vi ønsker å støtte organisasjonen “Aktiv mot kreft” og vil løpe med “Aktiv mot kreft”- trøyer underveis. 
Prosjektet er også en mulighet til å teste egne fysiske grenser, og opptreningen i forkant en mulighet til å forbedre egen helse.

Ambisjonene er lavere enn landsmannens prestasjon i 1832: 
Der Ernst løp nær 3000 km forsøker vi å løpe i hans fotspor, men begrenser oss til totalt 7 maratonetapper langs samme rute. 
Startskuddet går 4. August i Paris og ender i Moskva 14 dager senere.

Vi beveger oss ut fra Paris, gjennom Frankrike, Tyskland, Polen, Hviterussland , Litauen og frem til den Røde plass i Moskva og blir naturligvis “fraløpt” og knust etter alle kunstens regler av Mensen Ernst vanvittige prestasjon. 

Vi ønsker Øyvind og Geir Stian lykke til og gleder oss til å følge dem underveis.