Norges Padleforbund og Aktiv mot kreft inngår nytt samarbeid!

Våren 2021 inngår Norges Padleforbund og Aktiv mot kreft et nytt og spennende samarbeid. Målet med samarbeidet er å fremme fysisk aktivitet, trening & kreft, padling og folkehelse.

Aktiv mot kreft er en veldedig stiftelse som jobber for å få trening inn som en del av kreftbehandlingen. Gjennom forskning vet vi at tilpasset trening er positivt for kreftpasienter før, under og etter behandling. Fysisk aktivitet bidrar til å redusere bivirkninger, redusere risiko for senskader og følgesykdommer, øke utholdenheten, styrke mestringsfølelsen, øke livskvaliteten, og ikke minst bidrar til at man tåler behandlingen bedre og kommer seg fortere etter endt behandling. «Det er viktig for alle å finne en form for fysisk aktivitet som man trives med. Padling er en flott aktivitet som trener hele kroppen og samtidig gir flotte naturopplevelser og mental velvære. Vi gleder oss til samarbeid med de norske padlerne og til å gi Pusterom-brukerne våre en smakebit på denne flotte idretten», sier Helle Aanesen, daglig leder i Aktiv mot kreft.

Padleforbundet er et forbund med et rikt og variert tilbud, hvor alle uansett erfaring og alder kan komme seg ut og være i aktivitet. Et samarbeid mellom Aktiv mot kreft og Norges Padleforbundet er derfor veldig naturlig og ikke minst viktig. Sammen ønsker vi å vise folk der ute at det finnes mange måte å holde seg i aktivitet på uansett sykdom, alder og treningserfaring. «Vi er stolte over å kunne samarbeide med Aktiv mot kreft og gleder oss til å gi Pusterom-brukere en god padleopplevelse», sier Eirik Verås Larsen, sportssjef i Padleforbundet.

Aktiv mot kreft har også fått Amund Vold som sin nye ambassadør. Amund er en av Norges mest lovende kajakkpadlere med to verdenscupseire. I 2019 fikk Amund akutt leukemi og har selv fått erfare hvor stor betydning det er at man holder seg aktiv under behandling. I dag er Amund tilbake på vannet og godt i gang med trening mot nye mesterskap.

Aktiv mot kreft gleder seg til sesongstart og til et godt samarbeid med Norges Padleforbund.