Delta for Aktiv mot kreft

Helt siden oppstarten i 2007 har samarbeid med idrettsarrangementer vært en viktig del Aktiv mot krefts konsept og inntektsgrunnlag. Da Helle Aanesen i 2007 meldte seg på New York City Marathon for første gang, lærte hun fort hvor flinke amerikanere er til å kombinere store idrettsarrangementer med å samle inn penger til gode formål. Dette var ikke vanlig i Norge, men kanskje kunne det bli det?

 

Siden 2008 har Aktiv mot kreft tilbudt startnumre til flere idrettsarrangementer. Skiforeningen, Birken og Oslo Maraton har helt siden starten vært trofaste støttespillere som har gitt oss muligheten til å ha et konsept med deltakelse for en god sak. Konseptet går kort fortalt ut på at vi mottar et antall startnumre fra arrangøren som vi selger og hvor inntektene tilfaller vårt arbeid med å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen.  Startnumrene selges via vår egen påmeldingsløsning. Inkludert i prisen er startplass og lisens. I tillegg inkluderes Aktiv mot kreft-trøye til løpene og Aktiv mot kreft-lue til rennene. Utover dette får man akkurat samme seeding og rettigheter som ved ordinær påmelding.

 

Konkurransesesongen starter i februar med Holmenkollmarsjen, før Birken Skifestival overtar i midten av mars. Våren gir mulighet for flotte løpeturer og man har da god tid til å trene fra mot et av Birkebeinerløpene i juni. På sensommeren avsluttes Birkens arrangements-trippel med sykkelrittet. En knapp måned senere arrangeres vårt største deltakerarrangement, hvor over 300 løper for Aktiv mot kreft i Oslo Maraton! For de med ønske om en ekstra utfordring avrundes konkurransesesongen i november med New York City Marathon. Om det er ett maraton man skal delta på i livet, så er det denne, og Aktiv mot kreft tilbyr full pakkereise med startplass, reise/opphold og utflukter under oppholdet.

I de senere årene har det også kommet stadig flere mindre lokale arrangementer som støtter vårt arbeid. Vi setter stor pris på bidragene og alle de gode initiativene fra løp, renn og ritt rundt om i landet. I vår arrangementskalender finner du en oversikt over hvor og når de ulike arrangementene finner sted, samt lenke ut til arrangørenes hjemmesider. Du finner også en oppdatert oversikt over arrangementene her.

Aktiv mot kreft ønsker å takke Skiforeningen, Birken, New York Road Runners og Oslo Maraton for vår rolle som veldedig samarbeidspartner til arrangementene.