En fantastisk flott Birkenhelg i nydelig vintervær

Det var rene Lillehammer `94-stemningen da årets Birkebeinerrenn ble arrangert i helgen. Strålende sol, kaldt og med trygge gode spor for de drøyt 8600 som startet Birkebeinerrennet lørdag morgen. Totalt var rundt 17000 deltakere påmeldt  til et av rennene under Birken Skifestival 2018. Dette er en fin økning fra året før. Det er positivt å se så mange på start.

Deltakerne kunne fortelle om en folkefest langs løypa ved Sjusjøen. Folkefesten var med på å løfte slitne løpere de siste 15 km til mål på Birkebeineren skistadion. Grunnet det kalde været holdt løypene veldig bra. Men, mange meldte at den kalde snøen var litt “trå”. Andreas Nygård fra Team Santander vant herreklassen på tiden 02:33:13. Justyna Kowalczyk, klokket inn til 3:06:09 og seier i dameklassen.

Aktiv mot kreft stilte i år med 55 deltakere til årets renn. Tre på IngaLåmi, en i HalvBirken, to lag med til sammen åtte deltakere i Stafetten, seks deltakere på FredagsBirken og 35 i rennet på lørdagen. Tusen takk til alle dere som deltok for oss. Gjennom deltagelsen støtter dere vårt arbeid med å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen.

Aktiv mot kreft hadde stand i Håkons Hall fra torsdag til lørdag. Her solgte vi fra vår ski- og løpekolleksjon. I tillegg kom vi i kontakt med mange hyggelige og interesserte deltakere. For oss er dette en flott arena både for synlighet og ikke minst for å spre oppmerksomheten rundt arbeidet vårt. Vi takker alle dere som tok turen innom oss. Enten for å slå av en prat eller kjøpe noe nytt treningstøy.

Tusen takk til Birken for at vi får være deres veldedige samarbeidspartner. Sjekk ut deres hjemmeside for flotte artikler og bilder fra rennene under Birken Skifestival 2018.

Fotorettigheter: Birken.