Har fått skreddersydde program til hjemmetrening


­For meg betyr trening det å forberede kroppen på å håndtere de utfordringene jeg potensielt kan få hvis kreften kommer tilbake – både fysisk og psykisk, sier Liselotte. I Pusterommet fant hun en plass hvor hun kunne være seg selv.

Liselotte (58) har siden juli 2017 levd med lungekreft. Hun har blitt behandlet med både immunterapi og stråling. På kreftavdelingen ved Bærum sykehus fikk Liselotte informasjon om både Pusterommet og trening, og forteller at nettopp Pusterommet har betydd mye gjennom den vanskelige perioden.

– Når man får en kreftdiagnose innebærer det ikke bare at du får en alvorlig sykdom som ofte krever avansert behandling, men hele livet ditt forandres totalt. De faste rutinene og hverdagen blir snudd på hodet, sier Liselotte.

Fant glede i mer intensiv trening

Liselotte hadde ikke vært spesielt aktiv før hun fikk kreftdiagnosen. Hun hadde aldri vært på et treningssenter før, men hadde spilt litt golf og gått turer. Etter at hun begynte å trene i forbindelse med sykdommen har Liselotte for første gang har funnet glede i mer intensiv trening.

– I Pusterommet fant jeg en plass hvor jeg kunne være meg selv med diagnosen min, uten å få rare spørsmål. Her kunne jeg starte treningen på mitt eget nivå. Det å prøve å bli litt sterkere, litt mer utholdende og teste seg selv fysisk ble til slutt et kall, sier hun.

Liselotte merket etter kort tid at fysikken ble bedre, balansen mer stabil og at hun generelt ble mye sterkere.

– For meg betyr trening det å forberede kroppen på å håndtere de utfordringene jeg potensielt kan få hvis kreften kommer tilbake – både fysisk og psykisk. Det legger også til rette for en aktiv alderdom. Nå synes jeg det er gøy å trene – så gøy at jeg i disse tider har fått egne, skreddersydde program fra Pusterommet slik at jeg kan trene hjemme, avslutter Liselotte.