Fra stillesittende livsnyter til aktiv mosjonist 

Kristin hadde ikke trent noe særlig i sitt voksne liv. Så fikk hun brystkreft, og trening ble avgjørende for å komme seg gjennom. Og kroppen responderte.

I oktober 2019 ble Kristin (45) diagnostisert med brystkreft, og påfølgende måned ble hun operert. Hun startet med cellegift i januar 2020 og var ferdig med behandlingen i juni samme år. Kristin fikk informasjon om Pusterommet og trening allerede på sin første konsultasjon. Da var hun kjapt ute med å melde sin interesse.

– Jeg begynte med trening så fort jeg hadde startet med behandling. Jeg trente på Pusterommet to ganger i uken frem til nedstengingen som følge av koronapandemien. Treningen har betydd veldig mye for meg, sier Kristin.

Kristin forteller at hun ikke var særlig aktiv før hun fikk kreftdiagnosen. En «livsnyter», som hun selv kaller det.

– En suveren innsats fra Aktiv mot kreft
Det tok ikke lang tid etter nedstengingen at Kristin ba om å få spillelistene fra Pusterommet for å trene selv hjemme. Så lanserte Aktiv mot kreft de digitale treningsoppleggene “Pusterom hjemme” og “Pusterom Live”.

– Det var en suveren innsats fra Aktiv mot kreft. De har hjulpet meg med å trene uansett dagsform, og det tror jeg er grunnen til at jeg kom meg gjennom alt på en grei måte. Det har ikke vært så ille som jeg så for meg, og det tror jeg er på grunn av treningen, sier Kristin.

Kristin har akkurat gått sin første skitur, og det har gitt mersmak.

– Det kan hende at Holmenkollmarsjen er et litt for hårete mål, men hvem vet? Jeg skal uansett fortsette å trene, så får vi se når det nærmer seg, sier Kristin.