Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Turorientering

1. mai - 08:00 til 31. desember - 17:00

100,00kr

Turorientering

– Et samarbeid mellom Norges Orienteringsforbund og Aktiv mot kreft

TurO kombinerer gode naturopplevelser med fysisk aktivitet og hjernetrim noe som gir deg godt humør og nye utfordringer. Det er et tilbud man enkelt kan tilpasse dagsform. Turenes vanskelighetsgrad har 4 fargenivåer: Grønn, blå, rød og svart, hvor av grønn er for nybegynnere og svart er for de viderekomne. Flere grønne turer er merket for rullestol.

Du bestemmer selv ditt eget tempo, hvor mange poster du vil finne og i hvilken rekkefølge. Postene kan både føres manuelt, eller scanne QR kode med mobilappen. Les mer om hvordan du som bruker  eller pårørende kan komme i gang med TurO under, og meld deg på neste kurs nedest på siden. 

NB! Påmelding koster 100kr og dekker kart, kompass og en t-skjorte fra KAtiv mot kreft. 

Hva er turorientering?
  • Lokale orienteringsklubber knyttes opp mot de ulike Pusterommene.
  • Det arrangeres kurs i Turorientering (TurO)/ Kart og kompass ved Pusterommene ved oppstart av TurO-sesongen (dvs mai). I tillegg arrangeres digitalt kurs.
  • Det lages informasjonsmateriell til Pusterommene, som deles ut på kurset og som kan lastes ned digitalt. Deltakerne får utlevert TurO-konvolutt til ønsket område dersom det er flere alternative tilbydere av TurO-opplegg tilknyttet Pusterommet.
  • Orienteringsklubbene skal innen kort tid etter kurset (innen 14 dager) invitere deltakerne ut på TurO i sentralt nærmiljø. Dersom flere klubber har tilbud ved samme Pusterom, kan deltakerne velge å delta på den turen som passer dem best. Minimum en av turene skal være så nær Pusterommet som mulig.
  • Minimum en av Orienteringsklubbene skal, innen 14 dager etter nærmiljø-turen, invitere deltakerne på en TurO-tur i enkelt skogsterreng (deltakerne får kartet til turen dersom de ikke har TurO-pakke for det aktuelle området).
  • Vi tar en sum på 100kr som dekker utgifter av kart og kompass, samt t-skjorte fra Aktiv mot kreft. 

Deltakerne får en premie etter registrering av et visst antall poster.

NB! Dette er for både brukere og pårørende!

Bakgrunnen for samarbeidet

Turid Williksen har tatt initiativ til prosjektet, etter at hun selv som kreftsyk benyttet Turorientering sommeren 2022 for å bygge opp kroppen etter operasjon og påfølgende 6 cellegift-behandlinger gjennom vinteren. Hun opplevde at Turorientering ikke bare var svært gunstig for å bygge opp kroppens styrke, kondisjon og balanse, men at det også ga en svært god mental terapi, da det å gå rundt og finne poster tok fokus bort fra den uhelbredelige sykdommen. Hun tok derfor initiativ overfor Aktiv mot kreft og Norges Orienteringsforbund om å etablere et samarbeidsprosjekt, der Turorientering kunne tilbys til kreftpasienter tilknyttet Aktiv mot kreft sine treningssentre på sykehusene som har kreftbehandling, Pusterommene.

Detaljer

Start:
1. mai - 08:00
Slutt:
31. desember - 17:00
Kostnad:
100,00kr

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Billetter er ikke lengre tilgjengelig