Få høy puls for en god sak 23. september!

Den 23. september marker vi AKTIVdagen. Målet med denne dagen er å sette fokus på at vi alle må være i litt mer fysisk aktivitet.

Vi inviterer deg til å delta!
I år feirer vi dagen på Circle K Grimstad hvor vi sykler og løper i forbindelse med Aktiv mot kreft stafetten 2023. Ta turen innom oss her, da vel! Du kan også feire dagen ved å være i fysisk aktivitet der du bor. Ta med familien ut på tur, gå baklengs til postkassen, spill ball med hele nabolaget på løkka, vask huset, klipp gresset, ta trappen og la bilen stå. Del gjenre hvordan du feirer AKTIVdagen med oss i sosiale medier ved å legge ut et bilde og bruke emneknaggen #aktivdagen

Rema 1000 – Æ E Aktiv mot kreft

I Æ- appen den23. september finner du mer informasjon om samarbeidet mellom Rema 1000 og Aktiv mot kreft. Her kan du bidra med et valgfritt vipps beløp til Aktiv mot kreft. Alle bidrag går uavkortet til oss og du bidrar til at enda flere kreftpasienter i Norge får muligheten til å være i fysisk aktivitet og trene før, under og etter kreftbehandling.

 

 

Hvorfor AKTIVdagen?

Idéen til AKTIVdagen oppstod da vi tok en titt på merkedager i kalenderen. Vi har «Vaffeldagen» og «Feitetirsdag» som får mye oppmerksomhet. Nå slår vi et slag for dag som skal sette fokus på fysisk aktivitet – som forebygging og som kilde til overskudd, mestring og gode opplevelser.

Vårt felles ønske med AKTIVdagen er å inspirere til aktivitet i alle mulige former og fasonger.

Inaktivitet – den nye folkesykdommen
Den norske befolkningen er i ferd med å sitte seg syke. Bare hver tredje nordmann er tilstrekkelig aktiv. 2 av 3 er så lite aktive at det gir plager, sykdom og tidlig død – som kunne vært unngått med mer aktivitet. Dette koster samfunnet milliarder av kroner hvert år.

Fysisk aktivitet kan hjelpe mot lettere depresjoner, mot de største livsstilsykdommene, mot overvekt – og ikke minst mot kjedsomhet. Alt blir lettere om kroppen er på ditt lag – og ikke noe som jobber mot deg.